blazoen-a01.gif
blazoen De vereniging
blazoen Lid worden?
blazoen Clinics
blazoen De kosten
blazoen Contact
blazoen Foto's
blazoen Wedstrijden
blazoen Uitslagen wedstrijden
blazoen Staddijk on Tour
blazoen Links
Contact:
info@hbvstaddijk.nl
Handboogvereniging Staddijk
Wedstrijd kalender: Joery von Jessen Trofee  :  Zaterdag 20 mei 13:00 uur Uitslagen bekend
Koningsschieten  :  Zaterdag 24 juni 13:00 uur Uitslagen bekend
Wienand Langendonck Trofee  :  Zaterdag 9 September 14:00 uur Uitslagen bekend
logo.png

Jaarlijks terugkerende wedstrijden

Elk jaar worden er in clubverband 3 wedstrijden georganiseerd. Hieronder volgt wat meer informatie.


Joery von Jessen Trofee
Deze wedstrijd vind als eerste in het voorjaar plaats en is vergelijkbaar met een Short Metric. Er worden 2 series van 36 pijlen verschoten. De eerste serie wordt er geschoten op een afstand van 50 meter en de tweede serie op 30 meter. De wedstrijd start met 2x3 proefpijlen op de 50 meter. Na de eerste ronde mogen er echter geen proefpijlen meer geschoten worden op de 30 meter, dus het is belangrijk dat je niet vergeet om je vizier aan te passen in de korte pauze van 15 minuten tussen beide series.

Na de wedstrijd worden de punten van beide series bij elkaar opgeteld om zo je eindscore te bepalen.


Koningschieten
Koningschieten is een traditie die al honderden jaren bestaat (niet alleen in de handboogsport, ook in andere schietsporten zie je dit terugkomen). Deze wedstrijd vind plaats in het begin van de zomer. Er worden twee series verschoten van 10 beurten waarbij in elke beurt 3 pijlen worden geschoten. In beide series wordt er op een afstand geschoten van 25 meter. De wedstrijd begint met 2x3 proefpijlen. Na de eerste serie wordt er een korte pauze ingelast van 15 minuten. De tweede serie wordt verschoten zonder proefpijlen.

De totale score van beide series bepaalt de eindscore. In plaats van een 1ste, 2de of 3de plaats zijn er in het koningschieten namen gebonden aan deze ereplaatsen, namelijk de Koning, Prins en Erfprins. Behaal je 3 jaar achter elkaar de koningstitel, dan krijg je de titel van Keizer.


Wienand Langendonck Trofee
Deze wedstrijd vindt plaats aan het einde van de zomer en is de kortste van allemaal. Er wordt 1 serie verschoten van 36 pijlen (met 3 pijlen per beurt) op een afstand van 25 meter. Aan het begin van de wedstrijd worden er 2x3 proefpijlen geschoten. Waarom maar zo weinig pijlen? Zodat we tijd genoeg overhouden voor het barbeque feest wat daarna plaats vindt!


a9.png     a10.png  Valid XHTML 1.0 Transitional Wij zijn lid van de Nederlandse Handboog Bond. Valid CSS!